Yoga Nidra


Laat je meenemen op een diepe ontspannende reis!

Yoga Nidra is een wetenschappelijk bewezen effectieve vorm van geleide meditatie. Deze eeuwenoude meditatieoefening ondersteunt psychologische, fysieke en spirituele genezing. 

Het kan je helpen beter en dieper te slapen en het is goed voor je concentratie en creativiteit. Het zorgt voor een betere balans in je leven en kan leiden tot een sterker immuunsysteem. Daarnaast kan Yoga Nidra helpen tegen angsten, depressie, burn-out en zelfs tegen een hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.
 
Bij het beoefenen van Yoga Nidra werk je toe naar een complete diepteontspanning. Nidra betekent slaap ná dat alle lasten en spanningen van je afgevallen zijn. Het is een zachte en effectieve techniek en is werkzaam op tegelijkertijd lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau. 

Een Yoga Nidra sessie lijkt op slapen, maar door het volgen van de stem van de docent blijf je wakker en alert.  Terwijl je helemaal ontspannen ligt op je matje word je door de verschillende niveaus van het lichaam geleid. Je focust je achtereenvolgens op het fysieke lichaam, ademhaling, energie, gevoelens, emoties en gedachten, wensen en geluk. Beide hersenhelften komen hierdoor in balans en je komt tot een diepe ontspanning van het hele lichaam. 

Effecten van Yoga Nidra:

  • meer ontspanning en balans; 
  • kalmte en tevredenheid neemt toe;
  • verbetert concentratie en creativiteit;
  • beslisslingen kunnen makkelijker worden genomen;
  • algehele gezondheid wordt stabieler;
  • verbeterd slaapgedrag.

Yoga Nidra kan door iedereen beoefend worden. De methode is wetenschappelijk onderbouwd en heeft bewezen positieve effecten.  

“Wat een kadootje om op de mat te liggen en een yoganidra reis bij Liesbeth te ervaren. Ik was compleet ontspannen daarna en heb ook nog de volgende dag profijt gehad.” 

 

“Liesbeth heeft een heel fijne stem om mee in een diepe ontspanning weg te zakken. Het was heel fijn!”