Yin yoga 

 
Yin yoga is een vorm van yoga die al eeuwenoud is. Paul Grilley heeft deze vorm van yoga opnieuw aandacht gegeven als aanvulling op alle vormen van yang yoga welke dynamisch en spierversterkend zijn. 

Yin yoga richt zich juist op het diep ontspannen van spieren, gewrichten en bindweefsel. Dit wordt bereikt door langere tijd (ca. 3 tot 5 minuten) in een houding te verblijven. Het lichaam wordt in de houding ondersteund met kussens, blokken, dekentjes en bolsters zodat je je helemaal kunt overgeven aan de houding, het lichaam kan ontspannen en mag loslaten. 

Yin werkt door op het fysieke lichaam, en ook op ons energetisch lichaam, op mentaal en emotioneel niveau. Je kunt een yin practice zien als tegenhanger van de snelle, met talloze prikkels gepaard gaande, yang activiteiten in je leven. Door het meditatieve en rustgevende karakter geef je het lichaam de kans om te herstellen en terug in balans te komen. 
 
Deze vorm van yoga is een mooie aanvulling op ashtanga / power yoga en actieve sporten als dansen, fietsen, hardlopen, roeien, etc.

Wil je graag kennismaken met yin yoga, voel je welkom om mee te doen met de aankomende 6 weekse reeks op maandag 19.15 – 20.30 uur.


Lesdata: 

13, 20, 27 november 2023

4, 11 en 18 december 2023


In januari 2024 start een nieuwe reeks. 

tree, woman, yin and yang-6598886.jpg